Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Ploaie" cu meteori Perseide

"Ploaie" cu meteori Perseide

"Ploaie" cu meteori Perseide


Cel mai cunoscut curent de meteori al anului, Perseide, va atinge in noaptea de 12/13 august maximum de activitate. Dintr-un loc cu cerul curat, lipsit de poluare luminoasa, se pot vedea cu ochiul liber in noaptea respectiva peste 200-300 de meteori.

Curentul de meteori Perseide, al carui nume vine de la constelatia Perseu unde se afla radiantul (locul de unde meteorii radiaza aparent pe cer), va constitui atractia principala a noptilor situate in jurul datei de 12 august.

Anul acesta maximum de activitate al curentului se va atinge in noaptea de 12/13 august, cand incepand cu ora locala 23 activitatea va creste constant si se vor putea vedea intre 40 si 90 de meteori pe ora pana in zorii zilei de 13 august.
Dupa aceasta data activitatea curentului se va diminua treptat, dar va fi suficient de buna pana prin data de 16-17 august.

Datorita prezentei Lunii pe cer in aceasta perioada, a carei lumina impiedica observarea meteorilor mai slabi, numarul meteorilor ce vor putea fi vazuti va fi mai mic decat in anii in care Luna lipseste de pe bolta.
Meteorii se observa cu ochiul liber din zone situate in afara oraselor, unde cerul nu este afectat de poluarea luminoasa.
9 august 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.