Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 25 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Vreme caniculara

Vreme caniculara

Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza in Crisana, Banat, Oltenia, Muntenia, local in Moldova si izolat in restul teritoriului. in aceste zone indicele de confort termic temperatura - umezeala (ITU) va atinge si depasi pragul critic de 80. Cerul va fi variabil si, cu totul izolat, in nordul Carpatilor Orientali, vor fi ploi slabe de scurta durata. Vantul va sufla slab pana la moderat.

In Bucuresti, soare si nici un nor. La amiaza, se instaleaza canicula. 37 de grade vor fi la umbra. La soare, insa, temperatura e posibil sa treaca de 45 de grade.

La munte, mai tot timpul este soare, asa ca nimic nu va impiedica sa porniti in drumetie. Doar la amiaza, in nordul Carpatilor Orientali, apar cativa nori si poate cad si cateva ploi scurte si slabe. Chiar daca maximele nu ating pragul caniculei, vremea este mai calda decat in mod obisnuit chiar si pe crestele montane. Aceasta pentru ca aerul fierbinte din nordul Africii ajunge si in zonele cu relief mai inalt, nu doar in cele de campie.

La mare, vreme minunata de vacanta, insorita pe tot parcursul zilei. Cate o pala de vant din cand in cand nu va deranja pe nimeni. La amiaza, in aer vor fi 30 - 32 de grade. Doar apa marii, care are 24 - 25 de grade, va va oferi putina racoare. 

Temperaturile maxime vor avea valori de la 30 de grade pe litoral pana la 37 - 38 de grade, in Campia de Vest si in Campia Romana, iar cele minime se vor situa intre 14 si 24 de grade.

14 august 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.