Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula pana vineri

Canicula pana vineri

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a anuntat astazi temperaturi maxime de 37 de grade, cel putin pana vineri, astfel ca Ministerul Sanatatii recomanda populatiei, intre altele, patru litri de apa pe zi, mai putin alcool si tutun, precum si evitarea plimbarilor pe timp de canicula.

Potrivit recomandarilor ministerului, in zilele foarte calduroase, varstnicii, copiii si bolnavii cu afectiuni cronice, in special cardiace si respiratorii, ar trebui sa evite deplasarile in aer liber si frecventarea locurilor aglomerate.

De asemenea, atunci cand este necesara expunerea la soare, se recomanda protejarea cu palarii, umbrele, ochelari de soare si imbracaminte subtire din tesaturi naturale in culori deschise.

Angajatorii sunt obligati, conform legii, sa modifice programul de lucru, in conditiile impuse de temperaturile ridicate, si sa le asigure angajatilor cantitati suficiente de apa potabila.

Tot de asigurarea apei potabile se ocupa si edilii, care au amplasat, in locurile aglomerate, corturi speciale anti-canicula.

13 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.