Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ploaie cu stele

Ploaie cu stele

Miercuri,13 august 2008 intre orele 14.00-17.00, curentul de meteori Perseide atinge maximul de activitate in Romania. Acesta nu va putea fi vazut pe timp de zi. Astronomii anunta o ploaie de stele cazatoare, in noaptea aceasta, ce va preceda fenomenul de maine.

Pentru Perseide perioada de activitate este intre 17 iulie si 24 august. Astfel vor putea fi observati meteori ce par ca vin din constelatia Perseus. Nivelul maxim de activitate va fi atins maine dupa-amiaza. 

Va putea fi remarcat in aceasta noapte un fenomen la fel de spectaculos, cel al "stelelor cazatoare". La noapte vom putea observa stelele si Calea Lactee, si uneori cate o dara lumuinoasa, ce va dura mai putin de o secunda.

Numele de "stea cazatoare" vine din vechime. in realitate stele nu cad de pe cer. Ceea ce se observa este doar o particula foarte mica, sub un milimetru diametru, ce a intrat in atmosfera Pamantului,iar in momentul in care frecarii cu aerul a luat foc. Perseidele reprezinta unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi intr-un an.

Astronomii de la Observatorul "Amiral Vasile Urseanu" spun ca acest fenonem se poate observa cel mai bine din locurile lipsite de lumini parazite. Cele mai indicate locurile pentru observarea fenomenului sunt cele de la tara sau de la munte. Din aceste zone se pot observa pana la 100 de meteori pe ora, pe cand in zonele aglomerate se pot vedea doar 10-20 de meteori pe ora.

12 august 2008, Sursa: Prognoze.ro
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.