Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 14 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Luna august caniculara in sudul tarii

Luna august caniculara in sudul tarii

Dupa o luna in care au fost dezlantuite ploile, meteorologii anunta ca in prima parte a lunii august vor fi temperaturi de peste 35 de grade Celsius. Asta dupa o luna in care am avut parte de ploi si furtuni. 
 
In zonele de campie, luna august se anunta a fi o luna mai calda decat normele climatologice, cu multe temperaturi de 32-33 de grade si chiar de 35 de grade. De asemenea , se preconizeaza temperaturi de 35 de grade in sudul tarii la inceputul saptamanii viitoare.

Totodata temperaturile din timpul noptilor vor incepe sa scada si vor ajunge in unele zone chiar sub 10 grade.

Totusi se pare ca vom avea parte si de ploi cu caracter de torentialitate insotite de descarcari electrice si caderi de grindina. in sudul tarii acestea vor fi mai putine.

In urmatoarele zile, peste Romania avanseaza o masa de aer tropical dinspre nordul Africii si bazinul Marii Mediterane. De aceea in urmatoarele zile, temperaturile mai urca putin, cu un grad doua de la o zi la alta.

In regiunile de campie din sudul si vestul tarii, maximele au ajuns chiar la 33-34 de grade, adica in jur de 3-4 grade mai mult decat mediile climatologice. De asemenea, in aceleasi regiuni, s-au inregistrat valori de 35 de grade, adica a fost atins pragul caniculei. In ceea ce priveste norii, ei au fost putini, iar ploile, izolate si neinsemnate cantitativ.

6 august 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.