Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / In august canicula, in septembrie zile ploioase

In august canicula, in septembrie zile ploioase

Vara isi reintra in drepturi in luna august, cu toate ca luna iulie a fost destul de ploioasa. Luna aceasta vom avea parte de zile in care foarte calduroase, in care temperatura va depasi 35 de grade Celsius. Meteorologii anunta ca vremea se va schimba in septembrie cand  va fi ploioasa, cu toate ca in zilele calduroase, temperatura va depasi 30 de grade Celsius.

Meteorologii anunta ca in august, in majoritatea regiunilor, temperaturile medii lunare vor fi mai mari decât valorile normale. Se vor inregistra temperaturi maxime de peste 35 de grade Celsius, mai ales in zonele de câmpie. De asemenea in cele mai reci nopti, temperaturile minime pot atinge -10 grade Celsius. In ceea ce priveste cantitatea de precipitatii, aceasta se va incadra, in general, in limitele normale.

In luna septembrie vor fi temperaturi maxime care pot depasi 30 de grade Celsius si temperaturi minime sub 5 grade Celsius. Cantitatile de precipitatii pot depasi valorile normale in majoritatea regiunilor tarii. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice si vor fi conditii de grindina.

Si in octombrie va fi cald, mai ales in sud-estul tarii, unde temperaturile maxime vor depasi 25 de grade Celsius, iar cele minime vor avea valori negative, mai ales in centrul si nordul tarii. Astfel va fi favorizata producerea brumei si a inghetului la sol.

4 august 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.