Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 16 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Materialele de constructie pentru sinistrati vor fi achizitionate prin BRM"

"Materialele de constructie pentru sinistrati vor fi achizitionate prin BRM"

Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice va achizitiona prin Bursa Romana de Marfuri materialele de constructie pentru refacerea caselor sinistratilor, a anuntat astazi premierul Tariceanu, precizand ca urmarea procedurii normale de achizitie ar duce la intarzieri prea mari, noteaza NewsIn.

"Suntem intr-o situatie de urgenta, nu putem sa stam sa asteptam toate procedurile prevazute pentru cheltuielile publice care dureaza trei luni de zile. Noi suntem in situatia in care la iarna pe acesti oameni trebuie sa ii adapostim. Prin urmare in situatii de urgenta se adopta masuri exceptionale. Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice va face imediat in saptamana aceasta licitatia prin Bursa Romana de Marfuri pentru achizitia de materiale cu care sa reconstruim casele", a declarat seful guvernului la finalul reuniunii Comitetului operativ pentru situatii de urgenta.

Tariceanu a adaugat ca trebuie angajate si firmele care sa participe la reconstructia celor aproape 800 de case afectate de inundatii cat mai urgent. "Nu vreau ca iarna sa ii prinda pe oameni dormind in corturi sau alte locuri improvizate", a mai spus premierul. El a precizat ca in cazul familiilor de varstnici constructia caselor cade in sarcina autoritatilor locale si centrale, in vreme ce tinerii vor primi materialele necesare refacerii locuintelor.

La randul sau, ministrul Internelor si reformei Administrative, Cristian David, a spus ca este prioritara finalizarea anchetelor sociale in zonele afectate de inundatii si asigurarea spatiilor de cazare a sinistratilor.

In ceea ce priveste infrastructura, ministrul transporturilor Ludovic Orban a anuntat ca s-au facut evaluarile s-au facut in proportie de 75%, iar cel mai avansat termen pentru refacerea drumurilor, podurilor si podetelor e 30 septembrie.

Tariceanu: "Basescu nu a facut referiri la activitatea Guvernului"

Tariceanu a mai declarat ca, in opinia sa, presedintele Traian Basescu nu a facut referiri la activitatea Guvernului in declaratia in care l-a catalogat drept "imbecil" pe unul dintre ministrii implicati in gestionarea inundatiilor din nordul tarii.

"Nu am sesizat ca presedintele sa se fi referit la activitatea guvernului. Este o declaratie pe care nu o comentez. Nu ne ramane decat sa ne vedem in continuare de treaba. Suntem intr-o situatie foarte neplacuta cu aceste inundatii", a raspuns Tariceanu, intrebat fiind daca declaratia sefului statului va afecta activitatea Executivului.

Presedintele Traian Basescu, aflat ieri la Neptun la o reuniune a primarilor de comune, l-a facut "imbecil" pe un ministru din cabinetul Tariceanu, nedandu-i insa numele, criticand astfel modul in care acesta se comporta intr-un judet din Moldova afectat de inundatii.

3 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.