Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 15 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Autoritatile ucrainene acuza Romania si R. Moldova in privinta inundatiilor

Autoritatile ucrainene acuza Romania si R. Moldova in privinta inundatiilor

Autoritatile ucrainene neaga ca nu ar fi informat la timp Romania si Republica Moldova despre pericolul inundatiilor si acuza, la randul lor, Bucurestiul ca nu a avertizat cu privire la o scurgere de metale grele in Tisa, iar Chisinaul ca a inundat soseaua Odesa-Reni, relateaza NewsIn.

Presedintele administratiei regionale Cernauti, Vladimir Kulis, respinge acuzatiile Romaniei si Republicii Moldova de a nu fi informat la timp despre inundatiile in zonele frontaliere.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute la sediul Parlamentului de la Kiev, Vladimir Kulis a declarat ca inca din data de 23 iulie toate serviciile de mediu informau la interval de patru ore serviciile competente atat din Romania, cat si din Republica Moldova.

Potrivit oficialului ucrainean, la momentul efectuarii deversarii la barajul de la Novodnestrovsk acolo era prezent ministrul adjunct al economiei de la Chisinau, care a stat la hidrocentrala timp de doua zile.

Kulis, citat de agentia ucraineana UNIAN, a mai declarat ca o confirmare in plus a faptului ca Ucraina a informat la timp despre inundatii este si scrisoarea de multumire din partea Bucurestiului pentru oferirea de informatii operative. 

"Seful Directiei apelor din zona Prut-Nistru a primit chiar si o multumire din partea secretarului Ministerului Mediului din Romania", a subliniat oficialul ucrainean, care a aratat presei o copie a scrisorii de multumire.

Potrivit lui Kulis, pe parcursul perioadei inundatiilor au fost expediate 14 comunicari la Bucuresti, dar si la Chisinau.

Ministrul de interne de la Bucuresti, Cristian David, a declarat saptamana trecuta ca lipsa informatiilor cu privire la inundatii din partea autoritatilor ucrainene este una dintre cauzele pentru care autoritatile romane au avut la dispozitie putin timp sau chiar deloc pentru a avertiza populatia asupra pericolului.

3 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.