Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 20 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "La un comandament de inundatii am vazut la un ministru o atitudine imbecila"

"La un comandament de inundatii am vazut la un ministru o atitudine imbecila"

Presedintele Traian Basescu a declarat, la reuniunea Asociatiei Comunelor de la Neptun, ca a vazut, la un comandament pentru inundati, "o atitudine imbecila din partea unui ministru", care a cerut sa vina primarii la el, transmite NewsIn.

"Am vazut o atitudine imbecila la un comandament de inundatii, la un ministru care a cerut sa vina primarii la el. Imbecilul ala nu avea contactul cu realitatea", a spus presedintele Traian Basescu.

Intrebat la cine s-a referit, presedintele a refuzat sa dea nume. "S-ar putea sa aiba reactie, fara sa stie ca nu i-am dat numele", a incheiat Basescu.

Basescu: la inundatii s-a intervenit corespunzator

Seful statului a fost de parere ca la inundatii s-a intervenit corespunzator, intrucat dotarea Inspectoratelor pentru Situatii de Urgenta este mai buna fata de anii anteriori, insa a adaugat ca responsabilitatea in astfel de situatii nu trebuie transferata exclusiv autoritatilor locale. "Am auzit ca vinovati sunt primarii, administratia locala. E un cantec care apare si acum", a declarat Basescu.

El a mai spus ca e obligatia statului, a guvernului, sa repare infrastructura dstrusa de inundatii si sa aloce bani catre autoritatile locale, iar ulterior sa se verifice cum au fost cheltuite fondurile alocate.

"Administrastia locala sta zilnic cu problema in brate. Trebuie sa fiti mai agresivi in raport cu adminustratia centrala", a indemnat Basescu pe reprezentantii autoritatilor locale prezenti la lucrari.

Basescu: desi am o dunga albastra si una galbena, nu are semnificatie de partid

inainte de a parasi lucrarile, seful statului s-a adresat si presei. "Rog presa...desi am o dunga albastra si una galbena (presedintele purta o camasa alba cu dungi, n.r.), nu are semnificatie de partid. Am vazut mari analisti care se uitau la tricoul cu care am fost la inundatii...ca ar fi semn ca nu stiu ce alianta fac. Dorinta mea e una singura, aceea de a fi presedinte al Romaniei. Nu stiu sa existe acest partid, dar va invit pe toti in el", a spus el.

In afara de seful statului, in cateva zone afectate de grav de inundatii din judetele Suceava, Maramures, Neamt, Botosani si Iasi au fost prezenti, in mai multe randuri, premierul Calin Popescu Tariceanu, ministru Internelor, Cristian David, cel al Mediului, Attila Korodi, si cel al Muncii, Paul Pacuraru. De asemenea, s-au mai deplasat in zona Borsa din Maramures, unde s-a inundat un iaz decantare, secretarul de stat in Ministerul Mediului, Lucia Ana Varga, si secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor, Viorel Palasca.

2 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.