Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 21 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 1 decembrie pentru reconstructia caselor sinistratilor

1 decembrie pentru reconstructia caselor sinistratilor

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat vineri ca va da ca termen 1 decembrie pentru reconstructia caselor afectate de inundatii si a precizat ca guvernul a aprobat in sedinta de joi sumele necesare pentru achizitia materialelor, relateaza NewsIn.

"Tot mecanismul e pus in functiune, ne miscam cat se poate de repede si, spre deosebire de anii 2005-2006, autoritatile locale au fost mult mai prompte in reactia lor. Reactia a fost mult mai bine calibrata pe situatie, asa incat am convingerea ca si problema reconstructiei caselor se va rezolva intr-un timp mult mai scurt decat in anii anteriori.(...) Eu o sa le dau termen pana la 1 decembrie, pana la venirea iernii, sa fie cu casele ridicate in asa fel incat oamenii sa poate sa fie adapostiti", a spus Tariceanu.

Premierul a adaugat ca, pana la rezolvare situatiei, vor fi asigurate conditiile de locuire pentru sinistrati, acestia urmand a fi cazati fie in locuinte modulare, fie in unitati sociale.

Calin Popescu-Tariceanu a efectuat vineri o vizita in judetele Botosani, Neamt si Bacau, in comunele Radauti-Prut, Tamaseni si Saucesti, unde a verificat modul in care sunt inlaturate efectele inundatiilor din ultima perioada.

Potrivit unui comunicat al guvernului, seful Executivului s-a intalnit in zonele calamitate cu reprezentantii autoritatilor centrale si locale abilitate sa faca evaluarea tehnica a locuintelor afectate si anchetele sociale pe baza carora vor fi acordate ajutoarele. Tariceanua fost insotit in zonele afectate de inundatii ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, si de ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor, Attila Korodi.

2 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.