Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 40.000 de locuitori ai Sighetului Marmatiei au ramas fara apa potabila dupa inundatii

40.000 de locuitori ai Sighetului Marmatiei au ramas fara apa potabila dupa inundatii

Secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Horia Irimia, a declarat astazi, in Maramures, ca alimentare cu apa a orasului Sighetul Marmatiei este prioritara, intre masurile care trebuie luate in judet, transmite NewsIn.

In Sighetu Marmatiei, peste 40.000 de localnici au ramas fara apa potabila si menajera de aproape o saptamana din cauza inundarii statiei de pompare a apei din Craciunesti.

"Am alcatuit patru echipe la nivelul judetului care se vor deplasa in zonele afectate de inundatii si care impreuna cu autoritatile administratiei publice locale vor efectua evaluarea daunelor gospodariilor populatiei, respectiv infrastructurii si vor stabili un plan de reconstructie.

Mai precis este vorba despre locuinte si gospodarii, animalele din gospodarii individuale, infrastructura nationala, judeteana si locala de transport, obiectivele sociale, spitale, scoli, gradinite, suprafete agricole, retele electrice si de comunicatii, retele utilitare de aprovizionare cu apa si gaze.

Problema prioritara o constituie in Maramures rezolvarea alimentarii cu apa a municipiului Sighetul Marmatiei si reconstruirea caselor distruse de inundatii", a spus Horia Irimia.

Alaturi de secretarul de stat din MDLCL in judet a venit si consilierul pe probleme de sanatate al primului ministru, Ioan Roman. Acesta a aratat ca este important sa fie luate masuri sanitare, pentru a fi evitata imbolnavirea oamenilor sau chiar pierderile de vieti omenesti.

Pana acum, reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica Maramures au dispus suspendarea temporara a activitatii unei cantine sociale din Sighet, din cauza lipsei apei potabile. De asemenea, avand in vedere ca au fost inundate 1.707 fantani, s-a efectuat dezinfectarea, iar in localitatile unde s-au inregistrat inundatii, periodic se recolteaza probe de apa pentru analiza calitatii si potabilitatii.

1 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.