Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Zona punctului de frontiera Sculeni a fost evacuata

Zona punctului de frontiera Sculeni a fost evacuata

Zona punctului de frontiera Sculeni a fost evacuata din cauza cresterii debitului de apa pe Prut, iar traficul de marfa si calatori va fi dirijat prin celelalte puncte de trecere a frontierei aflate la granita cu Republica Moldova, a anuntat astazi,  Ministerul Transporturilor, printr-un comunicat de presa.

"Prin decizia IGSU Iasi, condus de prefectul judetului, zona punctului de frontiera Sculeni a fost evacuata din cauza cresterii debitului de apa pe raul Prut. Urmare a  inchiderii temporare a punctului de trecere a frontierei Sculeni, traficul de marfa si calatori va fi dirijat prin celelalte puncte de trecere a frontierei aflate la granita cu Republica Moldova", se precizeaza in comunicat.

Pentru evacuarea Agentiei de Control si incasare Sculeni, din cadrul CNADNR, au fost luate urmatoarele masuri: documentele financiar-contabile si calculatoarele au fost mutate la DRPD Iasi, iar celelalte documente au fost mutate in cladirea vamii.

Ministerul precizeaza ca pentru a veni in sprijinul transportatorilor Agentiile de Control si incasare din cadrul CNADNR de la frontierea cu Republica Moldova au fost informate pentru dirijarea operatorilor de transport prin punctele de frontiera operabile.

Punctul de frontiera Sculeni va fi redeschis dupa retragerea apelor

Circulatia in punctul de fontiera Sculeni va fi reluata imediat dupa retragerea apelor si curatarea partii carosabile de noroi si aluviuni, in vederea asigurarii conditiilor de siguranta pentru utilizatorii infrastructurii de drumuri nationale si a refacerii legaturilor sistemului informatic ce a fost dezafectat datorita revarsarii raului Prut.

Data reluarii traficului va fi anuntata publicului in momentul in care sunt intrunite conditiile de siguranta rutiera mentionate.

Autoritatile iesene au decis, marti, inchiderea vamii Sculeni, de pe raza comunei Victoria, punctul de trecere al frontierei fiind in pericol de a fi inundat, din cauza debitului in crestere a Prutului.

1 august 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.