Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 13 iunie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Bilant MIRA: Numarul evacuatilor s-a micsorat

Bilant MIRA: Numarul evacuatilor s-a micsorat

Debitele Siretului incep sa intre in normal, Prutul este inca peste cota de atentie la Radauti, dar tendinta este de scadere, iar numarul evacuatilor a scazut la 6.413, potrivit bilantului prezentat in aceasta dimineata, de MIRA, informeaza Mediafax.

Potrivit directorului Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, pe raul Siret "Situatia incepe sa intre in normal". Astfel, in zona Nicolae Balcescu este depasita doar cota de atentie, la fel si la Dragesti, insa debitul este in scadere si se preconizeaza ca, in curand, se va ajunge sub aceasta cota.

Totodata, raul Prut este peste cota de atentie la Oroftiana, tendinta fiind de scadere, iar pana in aceasta seara se va atinge cota de atentie. si la acumularea Stanca-Costesti debitele sunt stationare, si se fac manevre "pentru a scoate de sub presiune zona din aval", a adaugat Stanciu.

In ceea ce priveste bilantul efectelor inundatiilor, numarul persoanelor evacuate a scazut la 6.413, dupa ce, ieri dimineata, cifra evacuatilor depasea 15.000.

A ramas neschimbat numarul judetelor afectate, sase, cel al persoanelor decedate, cinci, si al localitatilor inundate, 156. Numarul caselor distruse a ajuns la 375, al celor in pericol de prabusire, la 136, iar al locuintelor afectate, la 2.752.

Secretarul de stat a spus si ca in ultimele 24 de ore nu au mai avut loc inundatii sau deversari.

De asemenea, aproape 2.000 de oameni lucreaza pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, iar numarul acestora va fi suplimentat in functie de solicitarile primite din partea prefecturilor.

31 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.