Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 17 septembrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Apele se retrag din judetul Iasi

Apele se retrag din judetul Iasi

In cele din urma apar si primele vesti bune, dupa cele noua zile in care apele au lovit judet dupa judet in nordul Moldovei. Se poate constata ca debitele Siretului si ale Prutului sunt in scadere.

Nu mai exista viituri in amonte de lacul de acumulare de la Stanca Costesti. Specialistii au afirmat ca pericolul s-a diminuat si pentru zonele din aval. De asemenea, sinistratii au primt acceptul sa mearga la casele lor, pentru a-si lua bagajele si a-si hrani animalele.

In judetul Iasi, in localitatile situate in aval de acumulare, se lucreaza la suprainaltarea digurilor pe Prut. In dimineata de 30 iulie 2008, raul a inundat cateva terenuri agricole din satul Frasuleni, comuna Victoria, dar casele n-au fost in pericol.

In comuna Trifesti s-au suprainaltat digurile pe mai bine de 2 km. Din satele Hermeziu si Vladomira au fost evacuati aproximativ 2000 de oameni, care momentan asteapta sa treaca viitura pe Prut pentru a se putea intoarce acasa.

31 iulie 2008, Sursa: Ministerul Internelor si Reformei Administrative
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.