Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Patriarhul Daniel indeamna la rugaciune si fapte bune in postul Adormirii Maicii Domnului

Patriarhul Daniel indeamna la rugaciune si fapte bune in postul Adormirii Maicii Domnului

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane (BOR), PF Daniel, a lansat, miercuri, un indemn la rugaciune si fapte bune in postul Adormirii Maicii Domnului, care incepe vineri si dureaza doua saptamani, pana in 14 august, informeaza Patriarhia Romana.

"Postul Adormirii Maicii Domnului (1-14 august) reprezinta o perioada de pregatire duhovniceasca prin rugaciune, priveghere, post trupesc si sufletesc pentru intampinarea marii sarbatori inchinate Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu si Pururea Fecioara Maria, mijlocitoarea, ocrotitoarea si rugatoarea noastra catre Hristos-Domnul, Fiul ei'', a spus Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe Romane in apelul catre credinciosi.

PF Daniel a amintit despre situatia grea prin care trec cei peste 15.000 de romani, victime ale inundatilor. "Acum, cand multi semeni de-ai nostri sunt greu incercati de revarsarea nemiloasa a apelor, dar si de alte necazuri si nevoi, indemnam parinteste clerul si credinciosii de la biserici si manastiri ca, in fiecare zi din aceasta perioada a postului, sa citeasca Paraclisul Maicii Domnului, pentru a inmulti astfel foloasele rugaciunii, postului si faptelor bune, cu nadejdea in cuvantul Mantuitorului nostru Iisus Hristos: Toate cate cereti, cand va rugati, sa credeti ca le veti lua si le veti avea", a mai spus PF Daniel.

Patriarhul a indemnat credinciosii ca, in aceasta perioada, sa acorde ajutor spiritual si material, dupa putinta, semenilor care au nevoie de sprijin, mai ales sinistratilor.
30 iulie 2008, Sursa: Realitatea Romaneasca
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.