Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / "Ucraina ne-a informat despre inundatii, dar ulterior nu a mai oferit alte date"

"Ucraina ne-a informat despre inundatii, dar ulterior nu a mai oferit alte date"

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat astazi, in timpul unei vizite la barajul Stanca Costesti, din judetul Botosani, ca Romania nu a avut informatii de la Ucraina, dupa data de 24 iulie, legate de debitele crescute ale Prutului si Siretului, informeaza NewsIn.

"Am avut dupa data de 24 (iulie, n.r.) o lipsa de informatii din partea ucraineana, care, sigur, ca ne-a pus intr-o situatie de dificultate. Este si motivul pentru care am intervenit personal pe langa Guvernul ucrainean, pe langa langa autoritatile ucrainene, sa ne furnizeze aceste date. Din acest motiv a existat un anumit element de incertitudine, care, sigur, ca a grevat asupra deciziilor care trebuiau luate", a spus Tariceanu, intr-o declaratie facuta la Stanca Costesti.

Tariceanu a admis, astfel, ca Romania a fost instiintata de partea ucraineana, la 24 iulie, despre cresterea nivelului raurilor Prut si Siret, ca urmare a ploilor abundente din aceasta tara.

Ministerul Mediului, prin intermediul Directiei de management al resurselor de apa, a trimis omologilor sai din Ucraina, in data de 24 iulie, o scrisoare de multumiri, semnata de secretarul Ana Drapa, pentru informatiile pe care le primise in aceeasi zi despre debitele Prutului si Siretului.

In acelasi document, Drapa il anunta pe Vira Mihailo Iosipovici, director al Directiei de bazin Dnistrovsc a resurselor de apa Dnistrovsc-Prut, ca asteapta si in continuare informatii despre "evolutia conditiilor hisrometeorologice de pe teritoriul ucrainean".

Scrisoarea Ministerului Mediului, care dateaza asadar de joia saptamanii trecute, confirma declaratia guvernatorului de la Cernuti, Vladimir Kulis, care a spus, la RTV, ca Ucraina a informat autoritatile romane despre dezastrul care s-ar putea produce prin cresterea cotelor raurilor comune, adaugand ca partea romana ar fi transmis si multumiri.

Declaratia guvernatorului Vladimir Kulis a reprezentat o replica la plangerile formulate public de ministrul roman de Interne, Cristian David, din ultimele zile, care a reclamat absenta unor informari despre riscul inundatiilor din partea Ucrainei. 

30 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.