Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / La Stanca-Costesti se mentin deversarile in regim de urgenta

La Stanca-Costesti se mentin deversarile in regim de urgenta

Momentan riscul major este reprezentat de raul Prut. Azi noapte s-au intalnit autoritatile din Romania si Republica Moldova, fiind inspaimantati de posibilitatea ruperii barajului de la Stanca-Costesti.

Fiind insotit de un expert care a participat la construirea barajului, premierul Calin Popescu Tariceanu a survolat si acum va discuta cu autoritatile din zona.

Apele raului au crescut alarmant si de aceea 8.000 de oameni de pe ambele maluri ale Prutului au fost evacuati preventiv. Autoritatile au hotarat sa evacueze oamenii din 21 de localitati de pe malul Prutului din judetele Botosani si Iasi. Si moldovenii au luat aceeasi masura, de partea cealalta a raului.

Avand in vedere ca apele Prutului au crescut amenintator, iar barajul este construit sa suporte cel mult 700 de metri cubi pe secunda si s-a hotarat ca deversarea de la Stanca Costesti sa continue tot la debitul de 850 de metri cubi pe secunda. 

Se pare ca nu toti localnicii s-au speriat ca nivelul Prutului va creste cu 60 de centimetri dupa deversarea controlata si au hotarat categoric sa nu plece de la casele lor.

30 iulie 2008, Sursa: Ministerul Internelor si Reformei Administrative
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.