Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Debitele Siretului si ale Prutului sunt in scadere

Debitele Siretului si ale Prutului sunt in scadere

Secretarul de stat din MIRA, Victor Paul Dobre, a anuntat in aceasta dimineata ca debitele raurilor care au inundat sute de localitati din nordul tarii se afla in scadere, in urmatoarele zile preconizandu-se ca cei aproximativ 16.000 de sinistrati sa se intoarca la casele lor.

"Evolutia in localitatile respective ne poate face sa apreciem ca in scurt timp oamenii se vor intoarce la casele lor", a spus Dobre, in cadrul unei conferinte de presa.

Directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), Petre Stanciu, a adaugat ca debitele raurilor in toate zonele afectate pana in prezent de inundatii se afla in scadere.

In zona barajului de la Stanca Costesti se actioneaza conform actului negociat cu Republica Moldova, sustin reprezenatantii MIRA. in prezent, se continua deversarile, iar viitura produsa de acestea nu vor cauza pagube. Se preconizeaza ca debitele, in aval, vor fi in scadere.

La Saucesti, in judetul Bacau apele s-au retras foarte mult si se intervine cu motopompe pentru evacuarea apei din curti.

Pe Siret, debitele apelor sunt in scadere, desi cotele se afla cu 27 de centimetri peste pragul de atentie, in zona localitatii Dragesti, iar in urmatoarele sase ore se estimeaza ca aceste debite vor scadea sub cotele de atentie.

De asemenea, in zona localitatii Lungaci, in aval de Calimanesti, se inregistreaza debite de 800 metri cubi pe secunda si nu se preconizeaza ca o viitura importanta sa ajunga in Delta si sa afecteze localitatile care au mai fost inundate aici in trecut.

Noul bilant al autoritatilor arata ca, pana in prezent sase judete sunt afectate de inundatii, iar judetele Vaslui si Galati se afla sub monitorizare.

30 iulie 2008, Sursa: Ministerul Internelor si Reformei Administrative
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.