Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Harghita: Inundatii provocate de o ploaie torentiala

Harghita: Inundatii provocate de o ploaie torentiala

Peste 20 de gospodarii din comuna harghiteana Tulghes au fost inundate in aceasta seara, in urma unei ploi torentiale care a dus la iesirea din matca a trei parauri, transmite Agerpres.

Viceprimarul comunei Tulghes, Csibi Ladislau, a declarat ca o ploaie abundenta, care a durat o ora, a dus la cresterea semnificativa a debitelor paraurilor Balaj, Mark si Borviz, care au iesit din matca.

Apele au intrat in 23 de gospodarii si au afectat doua case si doua fantani, au luat zece podete si au avariat DJ 127, intre Ditrau si Tulghes, care a fost blocat pe aproximativ jumatate de kilometru.

Suvoaiele venite de pe versanti au rupt doi stalpi de electricitate, 50 de gospodarii ramanand in bezna. Doua drumuri comunale au fost distruse in proportie de 80%.

Comitetul local pentru situatii de urgenta a intervenit cu forte locale pentru inlaturarea efectelor inundatiilor, iar echipe de la Electrica lucreaza pentru remedierea defectiunilor.

Miercuri dimineata, la fata locului se va deplasa si presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, pentru a evalua situatia.

30 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.