Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 26 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Slujbe speciale si colecte, duminica, in toate bisericile Arhiepiscopiei Iasilor

Slujbe speciale si colecte, duminica, in toate bisericile Arhiepiscopiei Iasilor

Bisericile din cadrul Arhiepiscopiei Iasilor vor tine, duminica, slujbe speciale si se vor face colecte in bani si materiale de constructie de la enoriasi, pentru ajutorarea familiilor afectate de inundatii, transmite Mediafax.

"Clerici si mireni din Arhiepiscopia Iasilor participa cu compasiune la suferinta celor napastuiti de furia apelor. in acelasi timp suntem datori sa inaltam rugaciuni fierbinti catre Dumnezeu pentru ca alte nenorociri sa nu se mai abata asupra crestinilor si apele sa se retraga cât mai repede din gospodariile oamenilor", se arata intr-un comunicat dat publictatii astazi, de Arhiepiscopia Iasilor.

In urma efectelor dezastruoase ale apelor, Arhiepiscopia Iasilor, prin Protopopiatele cele mai afectate - Darabani (localitatea Radauti-Prut) si Pascani (localitatea Lespezi), a deblocat deja fonduri pentru interventia in regim de urgenta, prin achizitionarea de alimente de prima necesitate (apa, hrana), care au ajuns la persoanele sinistrate.

Campanii de colectare a ajutoarelor pentru sinistrati

"Duminica, 3 august, in toate parohiile si manastirile din Arhiepiscopia Iasilor se va organiza o colecta in bani si materiale de constructii de la crestinii Bisericii noastre, care au dorinta si posibilitatea de a ajuta aproapele. Sumele si materialele care se vor aduna vor fi directionate, dupa evaluarea pagubelor rezultate in urma actiunii si retragerii apelor, pe de o parte catre localitatile afectate din Arhiepiscopia Iasilor, iar pe de alta parte vor fi sprijinite si celelalte regiuni afectate din judetele Suceava, Maramures si Bacau", se mai arata in comunicatul Arhiepiscopiei Iasilor.

Donatiile in bani se pot depune in urmatorul cont bancar: Arhiepiscopia Iasilor, contul in lei RO 19 BACX 0000 0030 1057 8014 deschis la UniCredit Tiriac Bank - Iasi.

Campanii de colectare a ajutoarelor

Pe de alta parte, primaria Iasiului a anuntat ca va deschide patru puncte de colectare a ajutoarelor in municipiu, actiunea urmând sa inceapa joi. De asemenea, SMURD Iasi a anuntat demararea unei campanii similare.

30 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.