Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Traficul prin Vama Sculeni, judetul Iasi, a fost inchis temporar

Traficul prin Vama Sculeni, judetul Iasi, a fost inchis temporar

Autoritatile iesene au decis, astazi, inchiderea vamii Sculeni, de pe raza comunei Victoria, punctul de trecere al frontierei fiind in pericol de a fi inundat, din cauza debitului in crestere a Prutului, transmite NewsIn.

"Traficul a fost inchis temporar, in jurul orelor 15.00. Aceasta masura s-a luat in special pentru a se evita ruperea podului peste Prut, din cauza transportului greu. Ultimele tiruri au trecut prin vama in urma cu cateva zeci de minute. Deocamdata, nu se poate circula prin vama Sculeni. in functie de evolutia lucrurilor, se va decide daca vama va ramane sau nu inchisa", a declarat Vasilica Tataru, purtatorul de cuvant al Directiei Politiei de Frontiera Iasi.

Prefectul de Iasi a dispus, astazi, evacuarea a 2.300 de persoane din sase localitati din comunele Trifesti si Victoria. In pericol de a fi inundate se afla circa 1.000 de gospodarii. Din zona comunei Trifesti vor fi evacuate 1.500 de persoane, iar la Victoria circa 800 de oameni. Masura a fost luata dupa ce Prutul a atins un nivel peste cota de pericol si ameninta localitatile din lunca raului.

Inundatiile din ultimele zile din judetul Iasi, provocate de raul Siret, au afectat peste 1.100 de gospodarii, din care 31 au fost distruse, iar peste 12.000 hectare de teren agricol au suferit pagube.

29 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.