Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Situatia este critica in zona barajului Stanca-Costesti

Situatia este critica in zona barajului Stanca-Costesti

Situatia pe raul Prut, in zona barajului Stanca-Costesti, este critica din cauza propagarii viiturii din amonte, anunta hidrologul Marius Matreata, de la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, precizand ca zona este monitorizata permanent, informeaza Mediafax.

Acesta a precizat ca, la ora 15.00, cota de acumulare era de 96,68 la suta, pe cand nivelul normal de retentie este de 90,8 la suta.

"Exploatarea se realizeaza impreuna cu autoritatile din Republica Moldova", a spus hidrologul, aratand ca barajul Stanca-Costesti, construit pe raul Prut, se afla la granita dintre Romania si Republica Moldova.

Autoritatile de la Chisinau au decis, impreuna cu cele romane, sa fie marite deversarile din lacul de acumulare de la Stanca-Costesti, dupa ce apa a atins un nivel record. Decizia a fost anuntata astazi, de premierul Republicii Moldova, intr-o sedinta privind evolutia debitelor pe raurile Nistru si Prut.

"Astfel, in dimineata zilei de marti a fost luata decizia, de comun cu partea romana, de a mari deversarile din lacul de acumulare Costesti, care la ora 07.00 erau de 720 de metri cubi pe secunda", informeaza, intr-un comunicat de presa, Guvernul Republicii Moldova.

Ministrul moldovean al Apararii, Vitalie Vrabie, a informat ca fortele armate au inceput noaptea trecuta evacuarea locuitorilor din satele situate in aval de baraj, in special Braniste, Vraneni si Vascauti, populatiei fiindu-i asigurata apa potabila, alimente si spatiul necesar pentru cazare.

29 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.