Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Evacuare in 5 localitati din Iasi si 7 din Botosani

Evacuare in 5 localitati din Iasi si 7 din Botosani

In Moldova inundatiile sunt la ele acasa. Adevarate dezastre continua sa-si faca simtita prezenta. Prefectura din Iasi a decis evacuarea a cinci localitati: Trifesti, Hermeziu, Vladomira, Sendreni si Sculeni. Duminica, 27 iulie 2008, in municipiul Pascani, autoritatile au evacuat cartierul Lunca Pascani. 

In judetul Botosani au primit ordin de evacuare sapte localitati: Ripiceni, Stefanesti, Romanesti, Santa Mare, Calarasi, Manoleasa si Mihalaseni.  Dupa ce, ieri, in Rachiteni, judetul Botosani, zeci de case  au fost inundate si 1.500 de oameni au fost evacuati, astazi a fost anuntata o viitura pe Prut, in Ripiceni. Apa a ajuns deja foarte aproape de sat, iar oamenii au primit ordin de evacuare.

Dupa ce s-a constat ca Prutul a depasit cota de pericol cu 18 centimetri, autoritatile au decis deversarea controlata a lacului de acumulare de la Stanca Costesti. 

29 iulie 2008, Sursa: Institutul National de Hidrologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.