Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Sinistratii vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei

Sinistratii vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei

Executivul a descis astazi ca persoanele afectate de inundatiile din judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani, Neamt si Bacau vor primi ajutoare financiare de minimum 300 de lei, iar familiile in cadrul carora s-au inregistrat decese in urma calamitatilor meteorologice vor primi cate 5.000 de lei, transmite Mediafax.

Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David, a afirmat astazi, la finalul sedintei de guvern, ca suma va fi suplimentata cu 800 de lei in cazul familiilor si persoanelor singure ale caror case au fost distruse in totalitate de inundatii, cu 500 de lei pentru locuinte afectate in proportie de peste 50% si cu 300 de lei pentru case afectate in proportie de pana la 50%. 

Ajutoarele financiare vor fi acordate pe baza de anchete sociale.

Executivul a alocat 4,8 milioane de lei pentru achizitionarea de alimente destinate sinistratilor din judetele Maramures, Suceava, Iasi, Botosani, Neamt si Bacau si va mai aloca alte 50 milioane de lei, din Fondul de interventie al Guvernului, pentru refacerea infrastructurii inundate.

Guvernul s-a reunit in sedinta, in aceasta dimineata, pentru a decide alocarea fondurilor de urgenta pentru populatia din zonele afectate de inundatii si pentru refacerea infrastructurii. La inceputul sedintei a participat si presedintele Traian Basescu.

29 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.