Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Autoritatile transnistrene pregatesc evacuarea a 50.000 de persoane

Autoritatile transnistrene pregatesc evacuarea a 50.000 de persoane

Autoritatile transnistrene se pregatesc pentru evacuarea a circa 50.000 de persoane in urma cresterii nivelului apelor raului Nistru, relateaza Itar-Tass, citata de Mediafax.

Evacuarea din raioanele Dubasari, Grigoriopol, Slobozia, Tighina si Tiraspol va deveni necesara daca hidrocentrala de la Novodnestrovsk va deversa 4.000-4.500 de metri cubi de apa pe secunda.

In acest caz, centrala de la Dubasari va trebui sa creasca deversarile la 3.000 de metri cubi pe secunda. Ca urmare a acestei situatii, zeci de locuinte si 50.000 de hectare de teren agricol vor fi inundate.

Autoritatile locale au avertizat locuitorii in legatura cu posibile inundatii si au pregatit centre speciale pentru sinistrati, in timp ce serviciile de urgenta au fost puse in alerta.

29 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.