Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 7 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Sute de case din localitatea Schineni, inundate de apele revarsate ale Siretului

Sute de case din localitatea Schineni, inundate de apele revarsate ale Siretului

Sute de case din satul Schineni, comuna Saucesti, judetul Bacau, au fost inundate, luni seara, dupa ce unda de viitura de pe raul Siret a ajuns in dreptul acestei localitati, iar apele raului s-au revarsat, transmite Mediafax.

Jandarmii si pompierii evacueaza populatia in camioane militare, unii si-au incarat animalele in carute si au trecut prin apa cum au putut, luand pe drum si vecini. Multi dintre ei si-au luat doar actele, medicamentele si strictul mecesar si au plecat din calea apelor revarsate, care, in unele locuri, ajung pana la un metru si cresc in continuare.

Satul Schieni, unde s-a revarsat Siretul, se afla spre Roman, dupa iesirea din municipiul Bacau.

La ora transmiterii acestei stiri, la iesirea din sat, pompierii ridica un dig din saci de nisip, persoanele evacuate fiind duse in sala de sport a scolii din Saucesti, unde apele nu au ajuns inca.

29 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.