Ne cerem scuze pentru problemele tehnice aparute in ultima perioada. Din pacate va mai dura putin pana vom putea sa va oferim din nou datele meteo cu care v-am obisnuit. Pana atunci aveti acces in continuare la prognoze, avertizari si alte articole utile.
Revenim in curand.
Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 octombrie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / 21 dintre turistii blocati in Valea Vaserului din Maramures salvati cu elicopterele

21 dintre turistii blocati in Valea Vaserului din Maramures salvati cu elicopterele

21 dintre turisti blocati pe Valea Vaserului in judetul Maramures, dintr-un grup de aproximativ 200, au fost coborati cu elicopterele in Viseul de Sus, transmite NewsIn. Ceilalti turisti vor ramane peste noapte la Cantonul Silvic din zona, a declarat, astazi, primarul orasului Viseu de Sus, Vasile Ciolpan.

"Situatia de la Valea Vaserului este sub control. Au fost coborate 21 de persoane, dintre care 12 copii. Restul turistilor vor innopta la cantonul silvic pana luni cand echipajele de interventie isi vor relua actiunile si vor depune eforturi pentru a-i cobori de pe traseu. Oamenii sunt bine. Au primit alimente si apa", a spus primarul Vasile Ciolpan.

Inicidentul l-a determinat pe subprefectul judetului Maramures, stefan Gonczi, sa solicite explicatii despre cum au ajuns cei 200 de turisti pe Valea Vaserului, in conditiile in care exista o avertizare meteorologica de ploi abundente.

Subprefectul a spus ca e necesar sa se cunoasca detalii despre acest incident si de ce au fost plimbati turistii cu trenul turistic Mocanita, mai ales ca in zona erau inundatii. Stefan Gonczi a cerut informatii si cu privire la trenul de pe ruta Sighetu Marmatiei-Bucuresti care a fost lasat sa se deplaseze in zona cu probleme, desi se cunostea stuatia revarsarilor de ape.

Basescu merge la Borsa

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, care a fost ieri in zonele inundate din Suceava, si-a anuntat vizita in aceasta seara in zona Borsa si Viseu din judetul Maramures, acolo unde patru oameni au murit din cauza inundatiilor.

Seful statului vrea sa vada la fata locului care este situatia din cele doua zone care au fost grav afectate de ploile abundente din ultimele zile.

Presedintele Traian Basescu a fost ieri in nordul Moldovei, in zonele afectate de inundatii. seful statului a prezidat un comandament pentru situatii de urgenta la Vicovu de Jos si la Radauti, zone afectata grav de inundatii. La sedinta au participat cei ministrul administratiei si internelor, Cristian David, si ministrul mediului, Attila Korodi, presedintele Consiliului Judetean Suceava Gheorghe Flutur si unul dintre cei doi subprefecti de Suceava. Presedintele a stat de vorba cu sinistratii si le-a promis ca vor fi ajutati la reconstructia caselor.

Premierul Tariceanu, ministrul administratiei si internelor, Cristian David, ministrul mediului, Attilia Korodi, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, si ministrul agriculturii, Dacian Cilos, s-au deplasat astazi in nordul Moldovei, in zonele afectate de inundatii. seful Executicvului a vizitat aceste zone, dupa ce, in cursul diminetii a convocat un comitet pentru situatii de urgenta.

28 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.