Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Vineri, 23 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Suprainaltarea digurilor de pe raul Siret si evacuarea zonei Pascani-Roman

Suprainaltarea digurilor de pe raul Siret si evacuarea zonei Pascani-Roman

In urma intrunirii Comitetului pentru Situatii de Urgenta, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca situatia pe raurile Siret si Prut este critica. Asadar Executivul a decis supraînaltarea de urgenta a digurilor pe raul Siret si evacuarea localitatilor din zona municipiului Pascani.
 
Avand in vedere situata critica de pe raul Siret, s-a hotarat supraînaltarea de urgenta a digurilor pe raul Siret. S-a constat ca pe raul Prut, debitul din zona granitei cu Ucraina si Moldova ajunge la cote mai mari decat debitul Dunarii.

In urma avertizarilor hidrologilor, Comitetul pentru Situatii de Urgenta a decis evacuarea zonei Pascani-Roman.

Guvernul va distribui ajutoare materiale de la rezerva de stat si va aloca fonduri pentru refacerea infrastructurii. Premierul si reprezentanti ai Ministerului de Interne se vor deplasa în judetul Suceava.

27 iulie 2008, Sursa: Administratia Nationala de Meteorologie
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.