Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Patru persoane au murit in Maramures in urma inundatiilor

Patru persoane au murit in Maramures in urma inundatiilor

Patru persoane au murit, in zona Vaser din Maramures, in urma inundatilor, iar alte sute de oameni au ramas izolati dupa ce raurile Tisa, Visu, Iza si Ruscova au iesit din matca azi noapte, transmite Realitatea TV. 

O familie de trei persoane a fost surprinsa de o alunecare de teren. Din primele informatii rezulta ca acestia erau turisti.  

"Cele trei persoane se aflau impreuna cu alte cinci intr-o casa de lemn situata pe un deal din Vaser. S-a produs o alunecare de teren, iar casa s-a prabusit, oamenii fiind prinsi intre daramaturi. Cinci persoane au reusit sa se salveze, dar trei au ramas blocate si au decedat, o femeie cu copilul ei si un barbat", a precizat Petru Dican, seful ISU Maramures.  

De asemenea, un tanar de 14 ani a fost luat de viitura. In Valea Vaserului nu se poate intra in acest moment decat cu elicopterul.

Pesedintele CJ Mures, Mircea Man, a precizat ca peste 200 de persoane sunt izolate in aceasta zona. Autoritatile incearca sa-i evacueze pe cei izolati.  

De asemenea, sute de hectare de terenuri agricole sunt inundate. Apele au acoperit portiuni din drumul national 18 si din calea ferata ce face legatura intre Sighetul Marmatiei si Baia Mare.  

Oamenii au fost luati prin surprindere azi noapte, dupa ce mai multe rauri au iesit din matca  Aproape de miezul noptii, raurile Tisa, Viseu, Iza si Ruscova au iesit din matca. Speriati, la Barsana, multi oameni s-au urcat in masini si au incercat sa plece din localitate. S-au oprit, insa, la marginea comunei, acolo unde apa de pe carosabil depasea un metru inaltine.  

In comuna Remeti, digul care apara localitatea a fost distrus de ape in mai multe locuri, iar zeci de locuinte au fost inundate.  Autoritatile locale si voluntarii au incercat sa reduca efectele inundatiilor.

Un excavator a lucrat pentru a largi santurile de scurgere a apei din comuna.

27 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.