Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Raul Suceava a avut cel mai mare debit din istorie

Raul Suceava a avut cel mai mare debit din istorie

Aproape doua mii de gospodarii au fost inundate si aproape 300 de persoane au fost evacuate din calea apelor, in ultimele zile, in judetul Suceava. Inundatiile au afectat, in total, in acest judet, 1.983 de gospodarii din 71 de comune, orase si municipii, inclusiv municipiul resedinta, iar 295 de persoane au fost evacuate din locuinte, in timp ce alte 754 de persoane din satele Slatioara, Jacota, Gura Solcii, Cibeni, Humoreni si Solonet au fost izolate din cauza apelor revarsate care au rupt poduri si podete.

Ploile torentiale si revarsarea unor rauri sau parauri au determinat inundarea a 4.190 de hectare de terenuri agricole, colmatarea a 3.196 de fantani si avarierea a 348 de kilometri de drumuri comunale si 53 de kilometri de drumuri judetene. Totodata, au fost afectate, din cauza apelor revarsate, 52 de poduri, 292 de podete, 64 de punti pietonale, 55 de obiective socio-economice, 514 de puncte de transformare din 132 de localitati, a spus Orest Onofrei.

Subprefectul a precizat ca raul Suceava a inregistrat cel mai mare debit din istorie, de cand se fac masuratori, si anume 1.700 de metri cubi pe secunda, dar ca la ora actuala a trecut varful de viitura, in prezent nemaifiind drumuri blocate sau circulatie feroviara intrerupta ori trenuri blocate.

Orest Onofrei a mai spus ca, pana la ora actuala, nu a fost gasit gasit trupul copilului dat disparut, din municipiul Suceava, operatiunile de cautare fiind dificile din cauza debitului crescut al apei.

26 iulie 2008, Sursa: Realitatea romaneasca
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.