Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 4 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Aproape doua mii de gospodarii inundate in Suceava

Aproape doua mii de gospodarii inundate in Suceava

Subprefectul judetului Suceava, Orest Onofrei, a afirmat astazi ca aproape doua mii de gospodarii au fost inundate si aproape 300 de persoane au fost evacuate din calea apelor, in ultimele zile, transmite Mediafax. 

Inundatiile au afectat, in total, in judetul Suceava, 1.983 de gospodarii din 71 de comune, orase si municipii, inclusiv municipiul resedinta, iar 295 de persoane au fost evacuate din locuinte, in timp ce alte 754 de persoane din satele Slatioara, Jacota, Gura Solcii, Cibeni, Humoreni si Solonet au fost izolate din cauza apelor revarsate care au rupt poduri si podete, potrivit sursei citate,. 

Ploile torentiale si revarsarea unor rauri sau parauri au determinat inundarea a 4.190 de hectare de terenuri agricole, colmatarea a 3.196 de fantani si avarierea a 348 de kilometri de drumuri comunale si 53 de kilometri de drumuri judetene.

Totodata, au fost afectate, din cauza apelor revarsate, 52 de poduri, 292 de podete, 64 de punti pietonale, 55 de obiective socio-economice, 514 de puncte de transformare din 132 de localitati, a mai spus Orest Onofrei.

Raul Suceava, cel mai mare debit din istorie

Subprefectul a precizat ca raul Suceava a inregistrat cel mai mare debit din istorie, de cand se fac masuratori, si anume 1.700 de metri cubi pe secunda, dar ca la ora actuala a trecut varful de viitura, in prezent nemaifiind drumuri blocate sau circulatie feroviara intrerupta ori trenuri blocate. Potrivit subprefectului, pe ruta Gura Humorului - Campulung Moldovenesc trenurile circula cu restrictii de viteza.

"La ora actuala, in zonele afectate de inundatii am trimis apa minerala pentru sinistrati. De asemenea, am trimis motorina pentru ca pompierii sa poata scoate, cu motopompele, apa din curtile si casele oamenilor.

Totodata, in zonele afectate grav de inundatii se lucreaza la remedierea retelelor electrice, telefonice, de apa si canalizare, distruse de ape", a precizat Orest Onofrei.

Subprefectul de Suceava a adaugat ca noaptea trecuta a fost "linistita" si ca nu s-au mai inregistrat noi inundatii, dar ca pot aparea probleme daca in zona va mai ploua si debitele raurilor si paraurilor vor creste.

26 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.