Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Trenuri anulate sau intarziate din cauza inundatiilor din judetul Suceava

Trenuri anulate sau intarziate din cauza inundatiilor din judetul Suceava

Peste 20 de trenuri au fost anulate, iar alte 27 inregistreaza intarzieri din cauza inundatiilor din judetul Suceava, sase rute feroviare sunt inchise, a anuntat Centrul Infotrafic din Politia Romana, citat de Mediafax.

Potrivit Centrului Infotrafic au fost inchise magistrala 500 intre statiile Milisauti si Dornesti si sectiunile de cale ferata Vama - Moldovita, Dolhasca - Falticeni, Darmanesti - Cacica, Dornesti - Gura Putnei - Nisipitu si Gura Putnei - Putna.

Toate cele 23 de trenuri care circulau pe aceste relatii sunt anulate total sau partial. De asemenea, din cauza inundatiilor, alte 27 de trenuri inregistreaza intarzieri, unele chiar de peste 250 de minute, precizeaza sursa citata.

Aproape 70 de localitati din judetul Suceava, inclusiv municipiul resedinta, sunt afectate de inundatii, iar sute de gospodarii si persoane sunt izolate, arata ultimul bilant transmis, astazi la pranz, de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Suceava. De asemenea, cursul raului Suceava s-a schimbat, fiind inundate noi zone, iar debitele raurilor Moldova si Moldovita sunt in crestere.

Un copil din Suceava a fost dat disparut

Pompierii au fost informati prin serviciul 112, in jurul orei 16:00 ca un copil s-a inecat si au inceput cautarea acestuia pe malurile raului Suceava. Incidentul s-a petrecut in zona podului Itcani la marginea municipiului Suceava, informeaza Realitatea TV.

Autoritatile au decis, vineri, in sedinta Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta, instituirea codului rosu de inundatii pe Siret, pe toata lungimea acestuia, pana la confluenta cu raul Moldova.

Codul rosu vizeaza, pe langa Siret, si o sectiune a raului Suceava, "in amonte de orasul Suceava", a declarat directorul Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Petre Stanciu. Potrivit acestuia, avertizarea cod rosu este valabila de vineri, de la ora 13.00, pana sambata, la ora 16.00.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, vineri dupa-amiaza, avertizarea hidrologica de cod rosu catre prefecturile judetelor Suceava, Iasi si Neamt.

Ministerul Mediului a transmis o avertizare cu cod portocaliu catre prefecturile judetelor Maramures, Suceava, Botosani, Iasi si Bacau si una de cod galben catre prefecturile Bistrita Nasaud, Neamt, Vaslui.

25 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.