Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Judetul Suceava sub ape

Judetul Suceava sub ape

Un numar de 54 de orase si comune din judetul Suceava sunt afectate de ploile care continua sa cada de 30 de ore, fiind inundate peste 100 de case si 360 de gospodarii, situatia cea mai grava fiind in municipiul Suceava, unde s-a rupt digul de aparare al orasului, informeaza Mediafax. Subprefectul de Suceava Orest Onofrei a declarat, vineri dimineata, ca de 30 de ore ploua continuu, jumatate din judet fiind afectat de ape.

Apele au distrus 60 de kilometri de drumuri judetene, 50 de kilometri de drumuri comunale, zeci de kilometri de canalizare, iar cel putin zece localitati sunt nealimentate cu energie electrica.

Vineri dimineata, circulatia era blocata pe DN 17, in localitatea Marginea, dupa ce un pod a fos rupt de viituri, iar pe tronsonul Gura Humorului-Campulung Moldovenesc se circula cu dificultate din cauza aluviunilor. Totodata, se circula cu restrictii de viteza pe drumul european E 85, dupa ce s-a fisurat podul din municipiul Suceava, in timp ce trei drumuri judetene au fost inchise.

Cea mai grava situatie este in municipiul Suceava, care a fost practic sub ape in cursul noptii, canalizarea nemaiputand prelua cantitatea mare de apa acumulata pe strazi. Digul de protectie din municipiu s-a rupt si exista pericolul inundarii unui cartier intreg. Potrivit subprefectului, populatia este in alerta, fiind pregatita pentru evacuare. Forte ale Jandarmeriei, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Armatei lucreaza, la ora transmiterii acestei stiri, pentru astuparea bresei create in dig si pentru refacerea unei portiuni de aproximativ patru kilometri din dig.

25 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.