Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 5 decembrie 2020 
Prima pagina / Informatii meteo / Urmarile ploilor in judetul Iasi

Urmarile ploilor in judetul Iasi

S-au raportat gospodarii inundate, in zonele Targu Frumos si Pascani. Zeci de localitati au ramas fara energie electrica.

Ploile si furtunile din ultimele zile au adus si primele probleme in judet. Astfel, la Targu Frumos, Pascani si Ruginoasa au fost raportate citeva gospodarii inundate, iar un microbuz cu patru oameni a ramas blocat. "Deocamdata, atentia cea mai mare este indreptata catre zona Targu Frumos, pentru ca au fost inregistrate mai multe probleme, iar precipitatiile sint foarte insemnate", a spus aseara prefectul interimar Marius Bodea.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta au precizat in cursul serii de ieri ca in localitatea Buznea in apropiere de orasul Tirgu Frumos patru gospodarii au fost inundate, iar un microbuz a fost blocat. "Avem raportate patru case inundate in zona Buznea. A intrat apa in curti si exista riscul sa ajunga si in locuinte. Echipele de interventie ale ISU s-au deplasat la fata locului si actioneaza pentru a pompa apa in afara curtilor. Tot in apropiere de Tirgu Frumos a mai fost raportat si un microbuz blocat intr-o zona inundabila. In masina erau patru persoane care au fost scoase la scurt timp", a precizat Eugen Mitrache, ofiter de serviciu in cadrul ISU.

Totodata, in municipiul Pascani, pe strada Garii, au fost raportate doua gospodarii inundate. "Este aceeasi strada cu probleme. Probabil ca nu functionau pompele electrice si a inceput sa se reverse apa din sistemul de canalizare. Si in comuna Ruginoasa a mai fost raportat ca intr-o gospodarie a intrat apa", a precizat Bodea.

Totodata, precipitatiile insemnate au provocat probleme si in furnizarea utilitatilor publice. Astfel, apa calda ramine intrerupta in Alexandru cel Bun pina simbata noaptea la ora 24. Reprezentantii CET Iasi au afirmat ca din cauza conditiilor meteorologice au fost nevoiti sa prelungeasca perioada de sistare a apei calde. Furnizarea ar fi trebuit reluata in cursul noptii de ieri. De aceasta intrerupere sint afectati iesenii arondati punctelor termice 1 si 2 Alexandru cel Bun.

"Ne cerem scuze fata de consumatori, dar aceasta intrerupere este cauzata de lucrarile de modernizare la reteaua primara de agent termic. Prelungirea este cauzata de conditiile meteorologice extrem de nefavorabile pentru realizarea lucrarilor la reteaua termica si de conditiile inrautatite din aria de lucru", se arata intr-un comunicat de presa remis de CET Iasi.

25 iulie 2008, Sursa: Ziarul de Iasi
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2020 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.