Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 17 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Gospodarii inundate in Borsa si Viseu de Sus

Gospodarii inundate in Borsa si Viseu de Sus

Mai multe gospodarii din orasele maramuresene Borsa si Viseu de Sus au fost inundate joi seara, dupa ce raul Viseu a iesit din matca din cauza precipitatiilor abundente din ultimele ore, informeaza Mediafax.

Revarsari de ape s-au mai semnalat in Ieud, Ruscova si Petrova, potrivit informatiilor furnizate de comitetele locale pentru situatii de urgenta din cele trei comune din Maramures.

Purtatorul de cuvant al Prefecturii Maramures, Dan Buca, a declarat ca apele raului Viseu s-au revarsat si au inundat mai multe locuinte si anexe gospodaresti situate pe strazile Energiei, Arsitei, Moldovei, Borcutului, Independentei din Borsa si de pe strazile Valea Scrabei si Cimitirului din Viseu de Sus. El a precizat ca, deocamdata, nu se stie numarul caselor afectate, echipele de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Maramures fiind pe teren pentru a ajuta populatia, dar si pentru a evalua situatia.

Precipitatiile abundente, de aproximativ 30 de l/mp in 12 ore, au dus la cresteri de debite pe raurile Viseu, Iza si Mara, respectiv pe afluentii acestora, ceea ce a determinat depasirea cotelor de atentie in majoritatea statiilor hidrometrice din partea de nord a Maramuresului.

La Ruscova, cantitatea de precipitatii inregistrata la statia hidrografica a fost de 22,5 l/mp. Cele mai mari cantitati de precipitatii s-au inregistrat an ultimele 24 de ore la Bicaz, unde au cazut 32 l/mp.

Cota de atentie a fost atinsa pe raul Tisa, la Valea Viseului, unde nivelul apei era de 190 de centimetri in cursul diminetii si de 171 de centimetri dupa-amiaza, nivelul normal fiind de 150 de centimetri. si la statia din Poiana Borsa, de pe raul Viseu, s-a constatat depasirea cotei de inundatii cu 20 de centimetri.

25 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.