Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Urmarile ploilor in Suceava

Urmarile ploilor in Suceava

In judetul Suceava, traficul feroviar in zona Valea Seaca, la kilometrul 68, a fost intrerupt din cauza aluviunilor, fiind reluat in jurul orei 7.00. Pe mai multe rute feroviare din judetele Suceava, Neamt si Iasi se circula cu restrictii de viteza. De asemenea, circulatia pe DN17, in orasul Campulung Moldovenesc si in comuna Vama, intrerupta miercuri noaptea, a fost reluata joi dimineata. Mai multe utilaje se afla in zonele afectate pentru degajarea drumurilor si caii ferate, precizeaza Centrul Infotrafic.

45 de persoane au fost evacuate din case, in aceasta noapte, in judetul Suceava, unde 18 localitati au fost afectate de ape, iar 70 de copii dintr-o tabata aflata in apropierea municipiului Campulung Moldovenesc au ramas izolati dupa ce drumul de acces in zona a fost blocat, relateaza Mediafax.

Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca au fost afectate de ape un numar de 18 localitati din judet, fiind inundate 87 de locuinte si 195 de gospodarii. Alti 180 de localnici au fost salvati de pompieri. in prezent, 23 de muncitori sunt izolati pe grinduri pe raul Moldova.

Conform reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava, cea mai grava situatie este la Campulung Moldovenesc. in cartierul Valea Seaca au fost inundate 20 de case, iar sapte masini au fost luate de viituri, dupa ce in cursul noptii a plouat torential, iar apa s-a scurs apoi de pe versanti.

De asemenea, 70 de copii au ramas izolati in tabara Valea Caselor, aflata la aproximativ zece kilometri de municipiul Campulung Moldovenesc, dupa ce a fost colmatat drumul de acces. In localitatea Prisaca Dornei, parul Horghis a iesit din matca si a inundat atat Drumul National 17, cat si calea ferata, pe portiunea Gura Humorului- Campulung Moldovenesc.

O situatie grava se inregistreaza si in localitatea Pojorata, unde o statie de asfalt apartinand unei societati de constructii din Iasi a fost spalata de ape, iar dintr-un batal s-au scurs produse petroliere, fiind in pericol de poluare raul Moldova si aproximativ 25 de gospodarii, precum si fantani.

24 iulie 2008, Sursa: Adevarul
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.