Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizare prin SMS

Avertizare prin SMS

Avertizare prin SMS

Autoritatile au invatat, ca avertizarea din timp este esentiala pentru evitarea pierderilor de vieti omenesti. Pentru reducerea timpilor de avertizare si alarmare la nivel local a echipelor de interventii a fost realizat un sistem de alarmare computerizat ce permite transmiterea a 30 de mesaje de avertizare simultan.

Din aceasta saptamana, Comitetele locale pentru situatii de urgenta din judetul Olt vor primi si prin SMS, avertizarile despre evenimentele meteo si hidrologice.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Olt va transmite mesajele primarilor, viceprimarilor, secretarilor si sefilor de posturi de politie. Durata de avertizare va scadea astfel de la sase ore la maximum 45 de minute.
Sistemul este functional de un an in Bihor, unde este considerat foarte eficient.

De anul acesta insa, sistemul va fi extins la nivel national fara costuri suplimentare.

Sursa: Adevarul, Jurnalul National, 21 iulie 2006

21 iulie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.