Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Joi, 6 mai 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Astazi este Sfantul Ilie

Astazi este Sfantul Ilie

Astazi este Sfantul Ilie

Crestinatatea il praznuieste astazi pe Sfantul Ilie, vestit prooroc din tinutul Galaadului. Viata si faptele sale, relatate in Vechiul Testament, ni-l dezvaluie pe Sf. Ilie.

Traditia spune ca Sfantul Ilie provoaca incendiile in miezul verilor toride, produce tunetele, fulgerele si leaga si dezleaga ploile. El mana un car de foc in timpul furtunilor si isi trimite fulgerele catre diavoli si pacatosi.

La trasura sa sunt inhamati doi sau patru cai albi, inaripati. Acolo, pe cer, Sfantul Ilie alearga printre nori, tuna, fulgera si trasneste. Speriati, dracii se ascund pe pamant: prin pomi, pe sub streasina caselor, in turlele bisericilor si chiar in corpul unor animale, in special caini si pisici. Dorind sa nu-i scape pe nici unul, trasneste arborii, oamenii, vitele, casele, bisericile in care s-au ascuns dracii.

Este bine ca in vreme de furtuna, ferestrele si usile caselor sa nu fie lasate deschise, ca sa nu se poata strecura vreun drac inauntru si casa sa fie trasnita.

In vreme de furtuna, este bine sa stai la luminisuri si mai bine sa te ploua, caci la adaposturi toti dracii trag. Trebuie sa-ti faci cruce des, caci Dumnezeu i-a zis lui Ilie, cand i-a dat biciul in mana: "Ilie, in toate sa dai, dar in cruce sa nu dai!

20 iulie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.