Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 16 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Canicula in Europa

Canicula in Europa

Canicula in Europa 

Numeroase tari europene se confrunta cu un nou val de canicula, in Olanda fiind deja inregistrate temperaturi de peste 30 de grade timp de mai multe zile, iar in Belgia meteorologii prognozand pentru miercuri 37 de grade Celsius.

In Marea Britanie se inregistreaza temperaturi extreme pentru aceasta tara,  meteorologii anuntasera inca de marti temperaturi de pana la 39 de grade Celsius. Din cauza secetei, in prezent in Marea Britanie s-au impus restrictii privind utilizarea apei pentru umplerea piscinelor private, spalarea masinilor sau irigarea terenurilor de golf.

Si Parisul a fost afectat de canicula, la fel ca o mare parte a teritoriului Frantei, temperaturile atingind, luni, valori de 32-33 de grade Celsius, in timp ce in sud-vest termometrele indicau 37 de grade Celsius. Autoritatile au emis alerte de canicula pentru un sfert din teritoriul tarii. La rindul lor, autoritatile portugheze au decretat alerta pe tot teritoriul tarii, in timp ce termometrele indicau 36 de grade Celsius la Lisabona si peste 40 de grade in alte regiuni din sudul tarii.

Ziua de azi ar putea fi cea mai calduroasa din acest an in Germania, meteorologii prognozind temperaturi de pana la 38 de grade Celsius.

Sursa: Ziarul de Iasi, 20 iulie 2006 

20 iulie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.