Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Primul satelit meteorologic lansat de UE

Primul satelit meteorologic lansat de UE

Primul satelit meteorologic lansat de UE 

Uniunea Europeana a lansat primul satelit meteorologic pentru imbunatatirea informatiilor despre vreme si schimbarile climaterice.
Lansarea a avut loc de la centrul spatial rusesc Baikonur, cu ajutorul unei rachete de tip Soyuz. Uniunea Europeana intentioneaza sa lanseze alti doi sateliti de acest tip, peste cinci sau zece ani, dat fiind perioada lor de functionare de numai cinci ani.

Programul din  care face partea si acesta lansare a primului satelit meteo se numeste MetOp si a costat 2,4 miliarde de dolari, din care 1,8 miliarde au fost platiti de Organizatia Europeana pentru Explorare a Satelitilor Meteorologici, iar restul de Agentia Spatiala Europeana.

Sursa: Curierul National, 18 iulie 2006 

18 iulie 2006
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.