Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 20 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie

Prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrie

Prognoza meteo pentru lunile octombrie, noiembrie si decembrieCa tendinta meteo generala, urmatoarele trei luni se vor caracteriza de: vreme calda si precipitatii bogate.Luna octombrieTemperaturile medii se vor incadra in regimul termic specific acestei perioade, cu maxime intre 12 si 22 de grade Celsius si minime cuprinse intre 0 si 10 grade Celsius. Vor fi zi zile calduroase cu maxime ce vor depasi 25 de grade Celsius in sud-estul tarii. Minimele se vor incadra sub -5 grade Celsius in nordul si centrul tarii. In aceste zone se va forma bruma,
iar solul va ingheta.

Incepand cu a doua jumatate a lunii, precipitatiile se vor semnala sub forma de lapovita si ninsoare in nordul teritoriului.Luna noiembrieMaximele termice se vor situa intre 4 si 14 grade Celsius, insa vor fi zile calduroase cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius. Cel mai frig va fi in depresiunile din centrul tarii, unde in timpul noptii se vor inregistra temperaturi de sub -10 grade Celsius, mult mai coborate decat cele normale pentru acesta perioada a anului,intre -5 si 5 grade Celsius.

Cantitatile de precipitatii vor depasi normele climatologice in zonele intracarpatice si pe alocuri in restul regiunilor.
Jumatatea lunii noiembrie va aduce lapovita si ninsoare in nordul tarii.Luna decembrieIn cele mai calduroase zile ale lunii decembrie se vor semnala temperaturi de pana la 15 grade Celsius in sudul tarii. Vor fi nopti foarte reci cu temperaturi de sub -15 grade Celsius in depresiunile din centrul tarii.
Regimul pluviometric se va mentine in limitele normale in jumatatea de sud a tarii si va fi in crestere in restul tarii.


Sursa: Evenimentul Zilei, 2 octombrie 2007

2 octombrie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.