Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 3 august 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizare hidrologica Cod Galben pentru 19 judete

Avertizare hidrologica Cod Galben pentru 19 judete

Avertizare hidrologica Cod Galben pentru 19 judete


Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare hidrologice Cod Galben pentru 19 judete: Alba, Bacau, Brasov, Bihor, Bistrita - Nasaud, Botosani, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Iasi, Maramures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava si Valcea.
Fenomenele vizate sunt: Scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, cresteride debite si niveluri pe unele rauri mici din bazinele raurilor mentionate, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie in intervalul 11.09.2007, ora 16:00 - 14.09.2007, ora 06:00.


Bazinele hidrografice afectate vor fi: Viseu, Iza, Tur, bazinele superioare ale raurilor: Somes, Crasna, Barcau, Crisuri, Prahova, Siret, Prut, Muresul mijlociu, Oltul superior si mijlociu si Jijia.


Avertizarea prevede ca, urmare a precipitatiilor prognozate insemnate cantitativ, pentru intervalul 11-13.09.2007 se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie cu efecte locale de inundatii si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe raurile mici si pe cursurile superioare ale raurilor din arealele marcate pe harta anexata. Pe
raurile mici, inundatiile locale pot fi cauzate si de blocaje artificiale ale albiilor, neintretinute corespunzator.


Incepand cu data de 11.09.2007, ora 16.00, exista risc de producere de viituri rapide pe versanti, torenti, paraie si cresteri de niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie pe: Viseu, Iza, Tur, cursurile superioare ale raurilor: Somes, Crasna, Barcau, 2 Crisuri, Aries, Prahova, Trotus, Bistrita, Moldova, Suceava, Siret, Prut si pe unele rauri din bazinul superior si mijlociu al Oltului, Muresului mijlociu si Jijiei aferente judetelor: Maramures, Satu Mare, Bistrita Nasaud, Salaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Valcea, Brasov, Prahova, Covasna, Harghita, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani si Iasi.


Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, 12 septemebrie 2007

12 septembrie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.