Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Sambata, 23 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Ninsoare la munte

Ninsoare la munte

Ninsoare la munte


Ieri, in masivul Parang, la o altitudine de sub 2.000 m a nins, aceasta fiind si prima ninsoare. Fenomenul este surprinzator deoarece ninsoarea ar fi trebuit sa se inregistreze peste o luna. Stratul de zapada de pe varful Parang masoara peste 5 cm, iar la altitudini inalte nivelul de zapada se situeaza intre 8 si 10 cm.


Meteorologii au prognozat o vreme foarte friguroasa, cauzata de un front atmosferic polar, prezent in Romania. Ieri, la pranz, statia meteorologica din masivul Parang a semnalat temperaturi de 1 grad Celsius.


Jandarmii montani au solicitat turistilor sa se imbrace corespunzator deoarece in perioada urmatoare va fi zapada si frig.


Conducatorii auto care circula pe traseul Transfagarasan sunt avertizati sa fie prudenti din cauza vizibilitatii reduse.


De asemenea, vantul puternic si ceata deasa se va mentine, telecabina nu va functiona in traseul Cascada Balea la Lacul Balea, aflat la 2.050 de metri altitudine.


Sursa: Adevarul, 10 septembrie 2007


10 septembrie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.