Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 24 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Tendinta romanilor de a emigra in vestul si nord-vestul Europei, efect al secetei

Tendinta romanilor de a emigra in vestul si nord-vestul Europei, efect al secetei

Tendinta romanilor de a emigra in vestul si nord-vestul Europei, efect al secetei


Seceta, care s-a instalat la nivelul bazinului Marii Negre dauneaza din ce in ce mai mult economiei si nivelului de trai al locuitorilor din Ucraina, Moldova si Romania, considera Ministrul Mediului, Attila Korodi.
"Conform studiilor, tendinta de emigrare a populatiei din aceste tari este intr-o
continua crestere, de la un an la altul. Multi opteaza pentru tari precum Danemarca, Irlanda si Belgia", a precizat oficialul.

Ministrul a mai invocat si rezultatele unei cercetari realizate de Academia Franceza, ale carui concluzii sunt ca Romania se va confrunta cu cantitati de precipitatii slabe in urmatorii zece ani.


Aceeasi analiza a mai aratat ca in ultimele trei decenii, seceta a avut efecte serioase: numarul regiunilor si cel al populatiei a crescut cu circa 20%, in timp ce pierderile economice au totalizat 100 de miliarde de euro.


Sursa: Cotidianul, 4 septembrie 2007

4 septembrie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.