Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Curentul Jet Stream este de vina pentru canicula

Curentul Jet Stream este de vina pentru canicula

Curentul Jet Stream este de vina pentru canicula

Temperaturile record inregistrate in aceasta vara in Europa sunt determinate de o schimbare neobisnuita a traiectoriei curentului jet stream, curent de aer de mare altitudine.

Curentii jet streams se gasesc la mare altitudine, in jur de 11.000 de metri si se formeaza la marginea zonelor cu diferente semnificative de temperatura, de exemplu intre regiunea polara si aerul mai cald din sud.

Comportamentul curentilor de aer este considerat un factor-cheie si in ceea ce priveste violenta furtunilor si mai nou s-a descoperit ca are legatura si cu schimbarile climei.

Anul acesta curentul Jet Stream a coborat mult catre catre sud, antrenand catre Europa de sud si centru valuri de aer foarte cald din nordul Africii, dar si impingand peste nordul continentului fronturi atmosferice de joasa presiune care aduc ploi intense.

Rezultatele: temperaturi record de peste 40 de grade Celsius, in timp ce Anglia, a fost inundata de precipitatii record pentru ultimii 80 de ani.

Sursa: HotNews.ro, 31 iulie 2007

31 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.