Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Incendii si canicula extrema in Europa

Incendii si canicula extrema in Europa

Incendii si canicula extrema in Europa

In aceasta vara, Europa s-a confruntat cu temperaturi extreme. 
In Bulgaria, maximele au depasit 40 de grade Celsius, depasind toate recordurile din ultimii 120 de ani, perioada din care au inceput sa se arhiveze datele meteorologice. Recordul termic s-a petrecut la Veliko Tirnovo si a fost reprezentat de 45,5 grade Celsius. Specialistii estimeaza un punct maxim al valului de caldura, care se va semnala miercuri. Din nefericire, 90% din recolta de porumb si floarea-soarelui a fost afectata.

Si Grecia este afectata la canicula. Autoritatile s-au confruntat cu sute de incendii de padure, care au avut loc in toata tara.

Si in Italia, peste 8000 de pompieri au fost mobilizati pentru stingerea incendiilor alimentate de canicula in Milano. Mai mult, traficul feroviar a fost oprit pentru o ora si jumatate, deoarece focul era un pericol real pentru calea ferata.  A fost declansata "alerta rosie" in 11 orase italiene din cauza caniculei. Specialistii italieni prognozeaza scaderea temperaturilor incepand de miercuri sau joi.

Sursa: Antena 3, 25 iulie 2007

25 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.