Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Miercuri, 27 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Maine, cod rosu pentru cinci judete

Maine, cod rosu pentru cinci judete

Maine, cod rosu pentru cinci judete

 Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu a avetizat ca potrivit Agentiei Nationale de Meteorologie (ANM), marti, 24 iulieau primit avertizare cod rosu judetele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov si municipiul Bucuresti. Judetele Giurgiu si Ilfov si municipiul Bucuresti (in totalitate) si sudul judetelor Dolj, Olt si Teleorman se vor confrunta cu canicula extrema. Codul Rosu se aplica doar pentru ziua de marti, iar de miercuri sunt sanse reale avertizarea sa fie ridicata. De asemenea, codul portocaliu din sud-vestul tarii si cel galben din nord-vestul si centrul tarii ar putea fi ridicate .

Cele cinci judete au primit Codul rosu deoarece s-au confruntat cu temperaturi de peste 40 de grade doua zile consecutiv. In Lunca Dunarii s-au semnalat pe alocuri si maxime de pana la 43 de grade.

Ministrul Muncii a declarat ca avertizarea cod rosu presupune interzicerea totale a muncii  in aer liber in perioada 11.00 - 18.00. Reducerea programului de lucru sau mai multe pauze pentru persoanele care-si desfasoara activitatea in interior se numara printre recomandarile ministerului.

Masinile de 7,5 nu au acces pe drumurile nationale si pe cele judetene, in intervalul 11.00-20.00. Singurele exceptii sunt masinile care transporta animale vii sau produse perisabile de origine animala sau vegetala, cele care participa la interventii in caz de forta majora, care efectueaza transporturi funerare sau postale, precum si pe cele care transporta echipamente si produse de prim ajutor, carburanti, marfuri sub temperatura controlata, sau care tracteaza vehicule avariate, se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Sursa: Antena 3, 23 iulie 2007

23 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.