Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Duminica, 18 aprilie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Un weekend fierbinte cu temperaturi de 40 de grade Celsius

Un weekend fierbinte cu temperaturi de 40 de grade Celsius

Un weekend fierbinte cu temperaturi de 40 de grade Celsius

Agentia Nationala de Meteorologie a trimis o noua avertizare meteo, cod portocaliui pentru 32 de judete. In perioada 19 - 22 iulie, temperaturile vor fi cuprinse intre 39 - 40 de grade si izolat 41 - 42 de grade.

De asemenea, meteorologii mai esitmeaza ca valul de caldura va fi prezent si la inceputul saptamanii viitoare in majoritatea regiunilor. Judetele care au primit cod portocaliu sunt: Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, in Municipiul Bucuresti, in vestul judetelor Constanta si Tulcea, precum si in zonele joase ale judetelor Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt.

Potrivit Hotnews, meteorologul de serviciu, Mihai Timu prevede posibilitatea sa se instaleze codul rosu, in conditiile in care temperaturile de peste 40 de grade se vor semnala pe arii mai extinse si pe perioade de timp mai mari de doua ore.

Canicula a facut primele  victime, 12 persoane au decedat si alte zeci de persoane solicita consultul medicilor. Vremea caniculara va continua pana pe 27 iulie.

Sfaturi pentru protectia impotriva caniculei

- nu iesiti din casa intre orele 10-17,
- purtati haine legere, palarie sau umbrela si ochelari de soare,
- inchideti ferestrele casei,
- faceti dusuri dese
- consumati multa apa,
- evitati mancarurile cu grasimi, alcoolul si cafeaua.

Sursa: Hotnews.ro, 20 iulie 2007

20 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.