Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Marti, 19 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Efectele incalzirii globale in Romania

Efectele incalzirii globale in Romania

Efectele incalzirii globale in Romania

Principalele efecte ale incalzirii globale in Romania sut reprezentate o iarna de scurta durata si ridicarea temperaturii minime medii in sezonul estival. Sudul si sud-estul tarii se vor confrunta cu o crestere a temperaturii maxime medie din timpul verii si a iernii de pana la doua grade, apreciaza Marius Postelnicescu, director general al Administratiei Nationale "Apele Romane" in cadrul unui seminar cu tematica "Schimbarile climatice si impactul lor asupra Romaniei".
Pe perioada verii, regimul termic va urca cu circa 3,5 grade Celsius in nord si 4,3 grade in sudul Romaniei. Vara va fi mai saraca in precipitatii. La nivel mondial, nivelul marilor va creste, fapt care ar putea periclita zonele de coasta de pe glob prin eroziune si inundatii. Aceste zone sunt vulnerabile in fata evenimentelor meteorologice extreme. De asemenea, incalzirea globala poate determina schimbari ale ecosistemelor locale, dar si perturbari ale ciclurilor globale ale apei.

Marius Postelnicescu vede ca solutii pentru contracararea efectelor negative: dezvoltarea de noi criterii si tehnici de proiectare a constructiilor hidrotehnice, prin care sistemele de gospodarire a apelor sa depinda mai putin de modificarile regimului hidrologic.

Sursa: Hotnews, 16 iulie 2007

16 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.