Mobil Meteo.ro - vremea in Romania, vremea azi, starea vremii maine, prognoza meteo. Luni, 18 ianuarie 2021 
Prima pagina / Informatii meteo / Avertizare meteo: astazi si maine, ploi torentiale, descarcari electrice si grindina

Avertizare meteo: astazi si maine, ploi torentiale, descarcari electrice si grindina

Avertizare meteo: astazi si maine, ploi torentiale, descarcari electrice si grindina

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile a trimis, in cursul acestei dimineti, o Avertizare Meteorologica, Cod Portocaliu catre prefecturile judetelor Bacau, Buzau, Covasna, Harghita, Neamt, Prahova, Suceava si Vrancea (8 prefecturi) si o Atentionare Meteorologica Cod Galben catre restul prefecturilor (34 prefecturi). Sursa acestui mesaj este Administratia Nationala de
Meteorologie.

Fenomenele vizate sunt intensificari ale vantului, descarcari electrice, grindina, ploi torentiale, in intervalul 10 iulie 2007, ora 15.00 - 12 iulie 2007, ora 09.00.

Cod Portocaliu

In intervalul 11 iulie , ora 18.00 - 12 iulie, ora 09.00, in judetele Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau, Neamt, Suceava, Harghita si Covasna cantitatile de apa vor depasi local 50 - 60 l/ mp.

Cod Galben

Incepand din partea a doua a zilei de marti, 10 iulie 2007, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in toate regiunile si se va manifesta prin intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, frecvente descarcari electrice, ploi cu caracter torential (local cantitati de apa de peste 30 l/ mp) si izolat grindina, dupa cum urmeaza:
- in dupa-amiaza zilei de marti si in noaptea de marti spre miercuri astfel de fenomene se vor semnala in regiunile vestice, nordice si centrale;
- in cursul zilei de miercuri, 11 iulie si in noaptea de miercuri spre joi fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor fi indeosebi in sudul, estul si centrul tarii.

Sursa: Agentia Nationala de Meteorologie, 11 iulie 2007

11 iulie 2007
Prin utilizarea acestui site sunteti implicit de acord cu Termenii de utilizare
Agentia de stiri Meteo.ro © Copyright 2006-2021 Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) & Arhipelago Interactive. Toate drepturile rezervate conform legii
Datele cu caracter personal colectate pe acest site sunt administrate de un operator autorizat inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal cu nr. 7381.